Alle sterren van de HemelCommunicatie met behulp van een spel

Er is iets heel heftigs gebeurd. Iemand uit je gezin of nabije omgeving is doodgegaan. En opeens blijkt het binnen je gezin heel moeilijk om over diegene of over je gevoelens te praten. Je begrijpt elkaar misschien niet of vraagt je af wat er in de ander omgaat. Ik kan je helpen om als gezin een start te maken met praten over het verlies en over ieders gevoelens en beleving. Dit doe ik met behulp van het spel ‘Alle sterren van de hemel’, dat speciaal hiervoor ontwikkeld is.
Het spel, waarbij je spelenderwijs vragen krijgt over de overledene, het afscheid, herinneringen, gevoelens, maakt het makkelijker om te vertellen. De speelse opdrachten tussendoor geven het spel een luchtig karakter.
Kinderen vanaf 6 jaar kunnen het spel spelen. Jongere kinderen of mensen met een verstandelijke handicap kunnen een andere rol krijgen bij het spel, zodat ze er wel bij kunnen zijn.

Werkwijze

We starten met een intake met de ouder(s)/ opvoeder(s) van het gezin. Het gesprek is bedoeld om wederzijds kennis te maken en om in kaart te brengen hoe de situatie is, waar je als ouder(s) tegenaan loopt, wat de reden van aanmelding is. Ook bespreken we de wederzijdse verwachtingen.

Vervolgens maken we een afspraak om het spel te spelen. Meestal duurt het spel met een gezin ongeveer 1,5 uur. Bij voorkeur vindt dit plaats in jullie eigen huis. Van belang is dat alle gezinsleden aanwezig zijn, zodat je met z’n allen een stapje nader tot elkaar komt.

Na afloop bespreken we telefonisch hoe jullie het spel ervaren hebben en of er behoefte is aan een vervolg.