Ik ben Annefleur de Savornin Lohman. Ik geloof in de kracht en wijsheid van ieder mens, ieder kind. Mijn kracht is om bij jou aanwezig te zijn, met aandacht, openheid en liefde voor alles wat er is. Ik volg jouw behoefte, niet mijn eigen programma of methodiek. Zo kan ik je helpen je eigen kracht weer te hervinden op een moment dat je bent geraakt door een ingrijpend verlies.

 

Wat beweegt jou? En wat beweegt mij? Waarom doet een mens wat hij doet? Wat heeft een mens nodig om tot bloei te komen?
Al tijdens mijn studietijd was ik bezig dit soort vragen. Tijdens mijn werk bij overheid en bedrijfsleven merkte ik steeds weer dat ik meer geïnteresseerd was in mijn collega’s als mens, dan in de inhoud van mijn werk. Ik heb naast mijn werk vele persoonlijkheidstrainingen gedaan, en intensieve coaching en therapie ondergaan. En ik heb veel met kinderen gewerkt, in de crèche van mijn dochter, en later in de buitenschoolse opvang.

Vanuit mijn verlangen om kinderen en volwassenen die het moeilijk hebben te gaan begeleiden, heb ik de opleiding Mindful Coachen gedaan. Ik heb daarbij de kracht ervaren van zingen, creatieve werkvormen, meditatie en ontspanning. Daarna heb ik aanvullende trainingen gedaan in het begeleiden van kinderen bij rouw en verlies.
Mijn passie om dit te doen, komt voort uit mijn eigen ervaringen, en ook uit wat ik om mij heen zie: het gebrek aan ruimte, aandacht en vanzelfsprekende mogelijkheden om je verlies met je mee te dragen zonder dat het direct weggepoetst of opgelost hoeft te worden.

Het is mijn diepe wens dat ieder kind de ruimte en aandacht krijgt voor zijn of haar eigen beleving van het geleden verlies. Het liefst binnen de eigen vertrouwde kring. En soms is het ondersteunend of nodig dat iemand van buiten daarbij een handje helpt.